Aina, kun minulle tulee mahdollisuus päästä vähänkään sisustamisen makuun, menen aivan sekaisin. Se on jotenkin vain niin hauskaa visioida kaikenlaisia näkymiä ja kokonaisuuksia. Mietin, mitkä materiaalit ja värit sopivat käytettävissä olevaan tilaan. Joskus käytännöllisyys unohtuu touhottaessa ja sitten korjataan jälkeenpäin, jos se on mahdollista. En todellakaan ole mikään sisustusammattilainen, en edes amatööri, satun vain pitämään siitä todella paljon.

Tämä asuntomme Ostravassa on funkistalon toisessa kerroksessa. Talo on rakennettu 1930 -luvulla, jolloin on toiminut hammaslääkärin vastaanottotilana. Viime vuonna talo on remontoitu täysin ja päivitetty samalla nykyajan vaatimusten tasoiseksi. Huoneistossa on  keittiö, olohuone, kylpyhuone ja kolme makuuhuonetta. ikkunat ova suuria ja antavat paljon valoa. Verhojen suunnittelu on paraikaa minulla työn alla. Vanhan kivitalon kulmat ja nurkat tuovat omat haasteensa työhön. Kun vielä tietäisi, mistä verhoja voi muualta löytää, kuin Ikeasta.

                         20170106_215035.jpg

Jokaisessa huoneessa ikkunan edessä on leveä ikkunalauta. Olen miettinyt jo moneen kertaan, mitä kaikkea siihen voisi asetella. Mieheni käyttää keittiön ikkunanlautaa kaikenlaisten pikkutavaroiden säilytyspaikkana. Täytyy hankkia hänelle jokin laatikosto tavaroita varten, sillä kovin esteettisesti kaunista ei ole katsella kännykän latureita ja kaukosäätimiä ikkunanlaudalla. Sehän on vain kukkia ja kauniita esineitä varten. Tietysti kauneus on katsojan silmässä...