Kevät etenee Ostravassa hyvää vauhtia. Viikonloppu oli aurinkoinen ja lämmin. Päivälämpötilat nousivat +20-23 asteen välille ja yölläkin pysyivät +10 asteen tuntumassa. Tämä tietysti innoitti tekemään muutamia kesään liittyviä hankintoja.

Talossa, jossa asumme, on kaksi parveketta. Toinen parveke on kadun puolella ja toinen, isompi parveke taas vastakkaisella puolella, eli pihan puolella. Hankimme pihan puolen parvekkeelle vähän kalusteita, tuoleja ja pöydän. Minä somistin parveketta muutamalla kesäkukalla.

Mieheni on innokas grillaaja ja hänen tavoitteensa viikonloppugrillailusta täyttyi täydellisesti, kun molempina viikonlopun päivinä grilli lämpesi ja siinä paistuivat possun ja broilerin lisäksi kasviksia ja herkkusieniä. Söimme ulkona auringon paisteessa ja viihdyimme muutenkin lämpimällä parvekkeella.

Herkuttelun vastapainoksi kävimme kävelyllä Ostrava-joen rannalla ja ihailimme puiden ja pensaiden kukkaloistoa. Kaupunkilaiset olivat kauniin ja lämpimän sään innoittamana liikkeellä sankoin joukoin. Toiset viettivät piknikkiä puistossa, tai rantapenkalla. Toiset nauttivat vapaa-ajasta ravintolan terassilla syöden lounasta auringossa.

   20170402_123449.jpg                                                     IMG_20170327_104841.jpg