Perjantai-iltana kävimme Ostravan kulttuuritalolla kuuntelemassa klassista musiikkia Ostravan filharmoonikkojen soittamana. Ostravan kulttuuritalo (Dům kultury města Ostravy) on vanha, suuri rakennus, josta löytyy kaikenlaista kulttuuriin liittyvää. Kuntosalin ja elokuvateatterin lisäksi ainakin konserttisali ja näyttelytiloja taidenäyttelyille, sekä ravintola. Koko rakennus on kolmikerroksinen, arviolta 100 vuotta vanha ja säästeliäästi uusittu. Toisaalta tunnelmaltaan hieno talo, jonka mahtipontiset koristeet niin ulkona, kuin sisällä henkivät mennyttä aikaa. Mietimme astellessamme punaista mattoa pitkin konserttisaliin, että ei muistu mieleen aikaisempaa kertaa, kun punaista mattoa pitkin olisimme astelleet.

                    https://www.ostrava.cz/cs/turista/zabava/kulturni-domy/kulturni-domy/c-documents-and-settings-krajcovaja-plocha-nova1-2-web-foto_turista_nova-c-za-bava-kulturna-domy-dkmoas.jpg

Orkesterin virallinen nimi on Janáckova Filharmonie Ostrava. Konsertti koostui kolmesta eri osiosta. Ensimmäisessä osiossa oli ostravalaisen säveltäjä Leos Janácekin musiikkia, sekä Peteris Vasks:n musiikkia. Toisen ja kolmannen osion välillä oli väliaika ja väliajan jälkeen nautimme tunnin verran Richard Straussin teoksista. Straussin musiikki on jonkin verran tuttua ennestään, mutta en muista sitä kuulleeni aikaisemmin orkesterin esittämänä. Konsertti oli rentouttava ja mukava tapa aloittaa viikonlopun vietto.

                    Image result for ostrava kulturní dům