Säätämistä!

Olin alunperin ajatellutkin, ettei kaikki asiat voi mennä, kuten elokuvissa. Annoimme tietyt speksit henkilölle, joka etsi meille asuntoja, joita menimme katsomaan. Pyysimme, että asunto olisi kalustamaton, lähellä puistoa ja tilaa meille kolmelle.

Kun menimme Ostravaan, meitä oli vastassa paikallinen henkilö, jonka kanssa tutustuimme vaihtoehtoihin. Ensimmäinen asunto oli kaksio, todella pieni 48m2 ja kalustettu. Seuraavat kaksi asuntoa olivat myös kalustettuja, toinen 52m2 kaksio ja 63m2 kolmio. Ohi tämän henkilön olimme saaneet tietää, että kaupungin laidalla oli vapaana asunto kolmikerroksisessa talossa. Pyysimme päästä katsomaan sitä. Ja mikä talo se olikaan! Upea vanha kivitalo.
Alimmassa kerroksessa asuu suomalainen perhe ja talon ylin kerros on käytössä vain satunnaisesti omistajan vieraita varten. Toisen kerroksen asunto oli todella kaunis. Olin heti varma, että tässä asunnossa tulisin viihtymään. Kauniit, korkeat huoneet, kaksi kaunista parveketta ja koko huoneisto oli vasta remontoitu. Tilaa ehkä vähän liikaa, mutta ehdottomasti paras vaihtoehto.
Olin aivan myyty! Voisimme alkaa suunnitella muuttoa ja huoneiston kalustamista.