Vanhan kaupungin sydämessä, Mariánskyn aukion laidalla on pieni, vanha kauppakeskus nimeltään Laso. Sen ylimmässä kerroksessa on lelumuseo. Menimme tutustumaan museoon ystäväni ja hänen 13-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Museonhoitaja kertoi aluksi hieman museon sisällöstä ja kuinka siellä pitäisi käyttäytyä.  Lähdimme museokierrokselle ja ensimmäisenä vastaamme tulivat vanhat nukkekodit. Ihastuttavia, pieniä nukkeja ja todella vanhoja, pienen pieniä huonekaluja ja astioita pienissä huoneissa, jotka oli sisustettu 1800 -luvun tyylillä. Myyräperheelle oli myös omistettu oma pieni kotinsa.

                                           IMG_20170510_114146.jpg

Nukketeatterit, joissa oli myös tuttuja hahmoja, kuten Kasper, Jesper ja Joonatan. Pieniä junaratoja, kaivoksiin ja kaivamiseen liittyviä, pieniä leluja oli myös paljon. Osa jopa toimintakuntoisia.

Museossa oli lisäksi osio, jossa oli vanhoja Walt DIsney -hahmoja, lehtiä ja kaikkea mahdollista Aku Ankkaan ja Mikki Hiireen liittyvää rekvisiittaa peleistä, lehdistä ja leluista aina lamppuihin ja purukumiin saakka. Lelumuseossa koin monta kertaa ahaa-elämyksen "minullakin oli tuollainen, kun olin pieni".