Lauantaina palautimme autokuormallisen pahvilaatikoita Ikealle. Olimme keränneet laatikot yhteen makuuhuoneeseen, mutta kärsivällisyyteni loppui ja kiikutin kaikki autotalliin, pois silmistä. No, ne vielä sielläkin häiritsivät minua, joten otimme lauantaina urakan ja palautimme kaikki pahvit sinne, mistä olimme ne hakeneet.

Kävimme supermarketissa viiniostoksilla. Joissain kauppakeskuksissa on erillisiä viinikauppoja ja tupakkakakioskeissa myydään alkoholia. Totesimme marketin viinivalikoiman mielestämme aika hyväksi, mikä voi johtua siitä, ettemme oikeastaan ole viiniasiantuntijoita. Valitsimme kaksi punaviiniä ja kaksi valkoviiniä tarkoituksenamme viedä ne illalla alakerran illanistujaisiin.

Illanistujaisissa oli oikein mukava ja rento tunnelma. Isäntäväen lisäksi paikalla oli myös kaksi muuta perhettä lapsineen. Kaiken kaikkiaan meitä oli kahdeksan aikuista ja kuusi lasta. Suomalaisten ja tsekkien lisäksi paikalla oli myös edustusta Portugalista ja Australiasta. Oikein hauskaa ja välitöntä porukkaa. Nautimme päivällistä ja hieman viiniä. Jälkiruoaksi oli ihanaa suklaakakkua ja kahvia. Muutama tunti vierähti aivan siivillä hauskassa seurassa. Kiipesimme portaat ylös kotiin ja  istahdimme pohtimaan illan kulkua. Olin mielissäni siitä, miten lapset otettiin huomioon aikuisten lisäksi.

Sunnuntaina lähdimme koiran kanssa kävelemään kohti Ostravan linnaketta. Kävimme hieman kurkistelemassa linnan sisäpihalle, mutta emme menneet sinne, koska emme olleet varmoja, olisiko sallittua viedä koira sinne. Päätimme palata linnakkeelle uudelleen ilman koiraa joku toinen päivä.

20170226131040.JPG

Linnakkeelta kävelimme mäelle, joka on rakennettu kaivokselta kaivetuilla maa-aineksilla. Mäen rinteessä oli paikka, josta hiljallee nousi höyryä pienistä raoista paikka paikoin. Tämä luultavasti johtuis siitä, että maa-aines oli tuotu syvältä maan sisästä ja joutuessaan ilman kanssa tekemisiin, siitä nousi vesihöyryä palamistuotteena. Mäki ei ollut erityisen korkea, mutta sen päältä avautui hienot näkymät yli Ostravan. Kauempana erottuivat vuoret, jotka ympäröivät kaupunkia.  Vuorelta laskeuduimme takaisin kaupunkiin ja Ostrava-joen yli siltaa kotiin. Lenkki oli oikein piristävä annos raitista ilmaa ja uusia maisemia. 

20170226140149(1).JPG