Ruokakulttuuri on aika monimuotoista. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että kaikkea saa, jos osaa mennä oikeaan paikkaan. Ravinloista parhaimpia ovat italialainen ravintola Vesuvio ja meksikolainen ravintola Comedor Mexicano. Täältä löytyvät herkut kaikkeen makuun grillatuista mustekaloista pizzaan ja meksikolaisiin erikoisuuksiin. Kuvassa grillattua mustekalaa kasviksilla.

                                                IMG_20170526_151934.jpg

Vaatimattomampaan makuun on useita vaihtoehtoja. Pivnice u rady on vanhin ostravalainen pubityyppinen ravintola, jossa saa perinteistä tsekkiläistä ruokaa ja juomaa. Runky u rady on kalaravintola pienen torin laidalla, josta voi saada monipuolisestikin kalaruokaa, riippuen siitä, mitä tuoretta kalaa on ollut saatavilla.

Intialainen ravintola Salaam namaste on erinomaista ruokaa tarjoava, edullinen ruokapaikka kaupungin keskustassa. Puhelias tarjoilija on kiinnostunut asiakkaiden kotipaikasta ja kertoo mielellään omasta indonesialaisesta taustastaan ja ruokakulttuurista.Toinen intialainen ravintola keskustan tuntumassa on Makalu. Hintataso on hieman korkeampi, kuin Salaam namastessa ja ympäristö hieman tunkkaisempi, johtuen ehkä siitä, että ravintola on kellarikerroksessa. Ruoka on erinomaista, lammas on juuri sopivasti maustettua ja kana muhinut pehmeäksi kermaisessa kastikkeessa. Pöytämme sijainnista johtuen, minulla oli suora näkymä keittiöön ja saatoin omin silmin todeta, että jokainen annos oli yksilö. Kokki, joka oli ilmeisesti nepalilainen, maisteli kaikki valmistamansa ruoat sopivan mausteisuuden löytämiseksi.

Myös erinomainen kiinalainen ravintola löytyy ja sen pitkä ruokalista sisältää kaikkea, mitä vaan voi toivoa. Todella maukasta ja edullista ruokaa miellyttävässä ympäristössä.

Jostain syystä meillä ei ole ollut tapana käydä ravintolassa syömässä hampurilaisia. Prahassa koimme pettymyksen, kun tilasimme kanavanvarsiravintolassa hampurilaisen. Ruoan tulo kesti noin tunnin. Kyselimme ruoan perään ja tarjoilija pahoitteli viivytystä, mutta lupasi tuoda annoksemme 4-6 minuutin kuluessa. Kun saimme ruokamme, se ei ollut ihan sitä, mitä olimme tilanneet. Tästä suivaantuneena päätimme kokeilla Ostravan hampurilaistarjontaa. Menimme pieneen "Eat meat" -ravintolaan. Tilasimme hampurilaiset ja saimme loistavaa ruokaa. Hampurilaisen pihvi oli juuri sopivasti kypsä, eli medium. Pihvin lisäksi välissä oli juustoa, pekonia, tomaattia, kurkkua, karamellisoitua sipulia ja Cola-kastike. Lisukkeena oli Coleslaw. Toiseksi paras hampurilainen ikinä! Paras hampurilainen oli Denverissä, ravintolassa, jonka nimeä en enää muista, mutta tärkein, eli ruoka on jäänyt mieleen.

Puolen vuoden aikana emme ehtineet käymään läheskään jokaisessa ostravalaisessa ravintolassa, joten tulevia vierailuja varten riittää vielä paljon uusia, varmasti tutustumisen arvoisia ruokailupaikkoja.