Patikkainnostuksemme on nyt tullut siihen pisteeseen, että Ostravan seudun huippuja on kierretty niin ahkeraan, jotta pitäisi matkustaa kauemmas päästäkseen ylemmäs. Tähän mennessä olemme kiivenneet neljälle huipulle, jotka ovat noin tunnin ajomatkan päästä kotoa. Viimeisin retkemme kohde Lysá hora on 1323 metriä korkea huippu Ostravicen kylän läheisyydessä. Tämä oli korkein vuori, jolle olemme kiivenneet ja pisin päivämatka, jonka olemme kulkeneet. Yksi kunnollinen levähdyspaikka vessoineen ja ruokailupaikkoineen oli matkan varrella reilun kolmen kilometrin taivalluksen jälkeen. Reitin alkuosa oli asfaltoitua, kapeaa tietä n. 1,5 km verran. Sen jälkeen väylä muuttui sorapintaiseksi, mutta aika tasaiseksi noin 1,5 km. Sen jälkeen polku kulki osittain lumien sulamisvesien reittiä ja paikka paikoin tiellä oli isojakin kiviä. Viimeinen reilu kilometri ennen huippua oli kivistä ladottua leveähköä polkua. Se ei suinkaan ollut tasaista, mutta toki helpompi kävellä, kuin irtokivien päällä.

                                                    20170603_132654.jpg

Reitin kokonaispituus on 12 km ja huipulla on erittäin hyvät palvelut. Ruokaa ja juomaa on saatavilla kahdesta ravintolasta ja sisätilojen lisäksi ulkona oli paljon pöytiä ja penkkejä, joilla voi nauttia hyvinansaitun aterian. Me nautimme kaalikeittoa,  täytettyjä uuniperunoita, sekä olutta. Rakennuksista löytyi monenlaista tilaa mm. ryhmille majoitusta varten, sekä lapsille leikkipaikka.  WC -tilat ovat siistit ja jopa sähköpyörille oli ulkona latauspisteet.

                                                     IMG_20170603_125450.jpg

 

Lysá hora oli oivallinen päiväretkikohde reitin monimuotoisuuden vuoksi. Metsäiset alueet, pellot ja jyrkät, kallioiset vuorenrinteet toivat mukavaa vaihtelua. Maisemat olivat huimat niin matkan varrella, kuin huipullakin. Aurinko paistoi lämpimästi ja vaikka alhaalla olikin +27 astetta, oli huipulla hieman viileämpi pienen tuulenvireen ansiosta.

 

20170603_125501.jpg