Krakovan vanha kaupunki on ehdottomasti näkemisen arvoinen, historiallinen kokonaisuus aivan keskustan tuntumassa. Vehreän puiston ympäröimä alue on ympyrän muotoinen ja sinne pääsee useita eri väyliä pitkin. Vanhan kaupungin keskellä on iso aukio ja aukion laidalla useita ravintoloita ja kahviloita. Keskempänä aukiota ovat valkoiset hevoset, koristeltuine valkoisine vaunuineen odottamassa turisteja kyytiinsä kiertoajelulle. Aukiolta löytyy myös kauppahallia muistuttava rakennus, jossa on vieri vieressä pieniä myyntikojuja. Myytävänä on erilaisia meripihkasta valmistettuja koruja, käsitöitä, turkiksia, koriste-esineitä, huiveja, sekä kuuluisaa puolalaista posliinia. 

                                               20170513_111318.jpg

Ruoka ravintoloissa on edullista ja erinomaisen hyvää. Tämä kerrotaan kolmen käynnin perusteella, jolloin olemme syöneet joka kerta eri ravintolassa ja joka kerta ulkona terassilla. Sunnuntaina, kun olimme syömässä, meillä oli koiramme mukana ja hänelle tarjoiltiin kupillinen vettä virkistykseksi. Olen tainnut jossain vaiheessa mainitakin, että puolalaiset rakastavat koiria ja mielellään juttelevat tai silittelevät koiraamme.  Markkina-aikaan aukiolla on myös muita, pienempiä kojuja, joissa myydään paikallisia herkkuja, piirakoita, makkaroita, leivonnaisia, sekä suklaalla päällystettyjä hedelmiä vartaassa. Kukkakauppiaita kojuineen on myös useita. Aukiolta lähtevät kapeita katuja reunustavat kauniit, vanhat rakennukset, joita on entisöity vanhaa kunnioittaen. Pieniä putiikkeja, joissa myydään vaatteita, kenkiä, erilaisia käsitöitä, matkamuistoja, posliinia ja ruokaa ovan kadunvarret täynnä. 

                                               IMG_20170528_174559.jpg

Kirkkoja ja kirkkopuistoja on tiheään ja voisikin niiden perusteella luulla puolalaisten olevan kovin uskonnollista väkeä. Alapuolella olevissa kuvissa on 12 apostolin kirkko ja kirkkopuutarha.

 

            IMG_20170528_175322.jpg     IMG_20170528_175543.jpg

Retket Krakovaan ovat aina mukavaa vaihtelua. Sieltä löytyy aina jotain uutta nähtävää ja ihmeteltävää.