Teimme kävelyretken Ostravan sleesialaiseen linnaan. Linnan tornissa oli näyttely vuosisatojen takaisista kidutusvälineistä ja -tavoista. Siellä näimme sekä maalauksina, että lavastettuina tapahtumina, kuinka ihmisiä on rangaistu entisaikaan. Tarkkaa tietoa emme löytäneet, milloin linna on rakennettu. Kaikenlaisia peukaloruuveja ja polven halkaisijoita oli esillä vitriineissä. Kaiken kaikkiaan aika karmiva tunnelma ja sitä tehostava musiikki soi tornin huoneissa.

Linnan pihassa oli pieniä myyntikojuja valmiina tulevia tapahtumia varten. Lisäksi alueella oli katettu "tallin ylinen", jossa voi järjestää kesällä vaikka hääjuhlia.

Linnan pihapiirin muissa rakennuksissa oli mm. kappeli, villisian metsästykseen liittyvää rekvisiittaa vanhoine pukuineen ja haarniskoineen, sekä näyttely, jossa oli puusta tehtyjä nukkeja aseteltuna uskonnolisen juhlan malliin. Juhla näytti kuvaavan joulun aikaa ja Jeesuksen syntymää, sekä siihen liittyviä tapahtumia. Linnan alue on kaiken kaikkiaan aika viehättävä paikka puusta veistettyine hahmoineen ja koristeineen. Sieltä löytyy myös ulkoilmateatteri ja esiintymislava. 

Voisin kuvitella kesäpäivänä viihtyväni siellä kuuntelemassa musiikkia, tai markkinoiden menossa mukana. Istuskelemassa auringon paisteessa ja nauttimassa kahvia ja tuoreita leivonnaisia. Mukava, oma pieni maailmansa kaiken kaupungin hälyn keskellä.

 

 

20170309135847.JPG

20170309133320.JPG