Vietimme päivän Vitkovicen vanhalla terästehdasalueella, missä oli paljon nähtävää. Kävimme U6 -interaktiivisessa näyttelykeskuksessa. Siellä vierailija pääsee kokeilemaan itse kaikenlaisten laitteiden toimintaa. Suurin osa esillä olevista laitteista ja kulkuneuvoista oli vanhoja, kuten höyrykone, vanha veturi, vanhoja autoja, erilaisia pelejä, joiden avulla autetaan ymmärtämään erilaisia tieteitä, kuten esimerkiksi fysiikkaa ja sähkötekniikkaa.

20170308142444.JPG

U6 -näyttelyalueen vieressä on tiede- ja teknologiakeskus, joka vastaa Vantaan Heurekaa, tai Oulun Tietomaata. Siellä on paljon erilaisia tieteellisiä ratkaisuja nähtävillä hauskalla tavalla. Jokainen voi nauttia tieteen tarjoamista oivalluksista.

Vitkovicessa on myös Bolt tower, joka on rakennettu vanhan terästehtaan rakennuksen päälle. Tornissa on kahvila ja sinne pääsee hissillä. Päästäksesi torniin, on otettava kierros, johon kuuluu opastettu käynti tornissa ja kahvit.

Alueella on lisäksi Gong-niminen katetraali, jossa on erikokoisia tiloja konsertteja ja tilaisuuksia varten. Siellä on myös tiloja konferensseille.

Vitkovicen alue on laaja kokonaisuus, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja markkinoita. Ostravalaiset ovat hienosti oivaltaneet vanhalle teollisuusalueelle jatkokäyttöä tiede- taide- ja kulttuurituotannon piirissä. Lisäksi alueella on mahdollisuus harrastaa liikuntaa, kuten seinäkiipeilyä.