Viikonloppuisin on aikaa kierrellä lähiseuduilla ja toisissa kaupungeissa. Olomouc on Ostravaa pienempi kaupunki, joka sijaitsee noin 60km länteen. Olomoucissa on kaunis vanha kaupunki ja isoja puistoja sen reunamilla. Sunnuntaipäivänä ei ollut paljoa väkeä liikkeellä. Saimme rauhassa kuljeskella puistoissa ja vanhan kaupungin katuja. Vanhaa kaupunkia ja puistoa rajoitti korkea muuri. Muurissa on siellä täällä portaikkoja, joita pitkin pääsi vanhaan kaupunkiin. Menimme portaita ylös yliopiston kohdalta ja näimme hienon puutarhan yliopiston takapihalla.

20170319_115601.jpg

Vanhassa kaupungissa oli paljon 1800-luvulta rakennuksia, toiset hienosti uudistettu ja korjattu, toiset lähes alkuperäisessä kunnossaan. Kauppahalli muistutti ulkoisesti Oulun kauppahallia, sisälle emme päässeet, koska se oli suljettu.

Tähän kaupunginosaan mahtui monta kaunista kirkkoa ja suuri aukio, jossa oli hiukean korkea ja koristeellinen monumentti. Kaikissa rakennuksissa oli mahtipontisesti koristellut ovet ja ovien pielissä olivat koristeena pylväitä, kukkia ja ihmishahmoja.

20170319_115747.jpg 20170319_122352.jpg

Kaiken kaikkiaan Olomouc oli oikein mukava päiväkohde turistille. Mukavasti nähtävää ja vielä näin keväällä sopivan rauhallista.