20170409150508.JPG

Tanesnice on pienen Pystevnyn kylän vieressä oleva vuori. Pystevnyn kylän läpi ajoimme Tanesnicen patikkareitin lähtöpaikalle. Huipulle oli useampia reittejä. Päällystetty tie pyöräilijöille ja kävelijöille, mutkitteleva polku pitkin vuoren rinteitä, sekä todella jyrkkä nousu, joka talvisin toimi laskettelurinteenä. Valitsimme reitiksi vuoren rinteitä mutkittelevan polun ja totesimme sen olevan tarpeeksi jyrkkä meille, jotka emme ole huippukuntoisia vaeltelijoita, vaan enemmänkin omaksi iloksemme kuljeskelijoita. Keskitymme nautiskelemaan maisemista ja ihmettelemään kaikenlaisia luonnonilmiöitä kuntoilun sijasta. Tosin tämä reittimme oli kyllä jonkin verran rankempi, kuin edellinen Ostravicessa kulkemamme. Haastavamman reitistä teki lyhyemmällä matkalla olevat korkeuserot ja polku oli paikka paikoin aika haastava irtokivineen ja juurakoineen. Joissakin kohdissa polun yli meni puro, joka muodostui ylhäällä vuorella lumen sulamisvedestä. Mukavana motivaattorina oli kuitenkin tieto, että ylhäällä olisi kahvila, jossa voisi nauttia uurastuksen jälkeen rauhassa kahvit ja levätä, ennen laskeutumista alas. Pääsimme ylös polkua pitkin ja huomasimme, että ylhäällä oli vanha hotelli, ravintola ja muutama kahvikioski, josta saattoi halutessaan ostaa kahvin lisäksi myös ruokaa. Ostimme kahvit kioskista ja rahkapiirakkaa pientä kojua pitävältä rouvalta. Piirakka oli erinomaista mustikka-rahkapiirakkaa ja kahvikin maistui todella hyvälle.

                                                  20170409141236.JPG

Nautittuamme kahvit tutustuimme hieman ympäristöön ja totesimme, että olisimme päässeet vielä etenemään vuoren huipulla, mutta päätimme tulla seuraavalla kerralla huipulle saakka autolla ja siitä jatkaa kävellen huipulta toiselle. Reitti näytti todella mielenkiintoiselle ja olisi huimaa päästä kulkemaan korkealla koko matka, vaikkakin nousua näyttäisi olevan silloinkin edessä jonkin verran.

                                                   20170409140941.JPG

Palasimme takaisin osittain vuoren rinteellä mutkittelevaa polkua pitkin ja osan matkaa menimme laskettelurinnettä alas. Laskeutuminen ei ollut yhtä vaivalloista, kuin nouseminen, mutta väsynein jaloin sai olla tarkkana, ettei vauhti noussut hallitsemattomaksi. Tästä jäi mukava muisto ja seuraavaa patikkaretkeä aloimme suunnitella heti kotiin päästyämme.