Viikonloppuna sleesialaisen linnan pihalla oli keskiaikainen markkinatapahtuma. Ohjelmassa oli mm. soittoa keskiajan soittimilla, lasten laulu- ja runoesityksiä. Markkinat liittyivät pääsiäisen aikaan ja se näkyi monessa. Värillisin paperein koristellut, pajusta eri tavoin punotut kepit, pääsiäismunat, karamellit ja leivonnaiset olivat pienten kojujen myyntipöydillä. Lisäksi tarjolla oli erilaisia ruokia ja juomia. Pääosissa olivat paikallisten suosimat uppopaistetut perunaletut ja kuuma hehkuviini tai punssi. Piparkakuissa oli pääsiäiseen liittyviä koristeita. Meille lähtivät mukaan pupujussi-piparkakku, sekä tarpeelliseksi kesän tullen tuleva kärpäslätkä, jonka puuvarteen oli nahkanaruin liitetty lätkäosa, joka oli myös nahkaa ja hienosti kärpäsen kuvalla somistettu. Keramiikasta valmistetut mukit, kupit ja potit oli koristeltu kauniisti kukkasin. Puisia leluja ja pieniä lasten huonekaluja oli myös myytävänä.

 

20170408_141322.jpg  20170408_134418.jpg

Markkinoiden tunnelmaan toi oman lisänsä kansallispukuihin, tai keskiaikaisiin pukuihin pukeutuneet lapset, jotka esiintyivät tanssien ja laulaen. Ilmassa tuoksui paistettu liha, hehkuviini ja kahdesta metalliverkosta tehdyssä kehikossa palava tuli ja siitä leviävä savu.

Pienten markkinavieraiden riemuksi oli aasiratsastusta, sekä pieni aitaus, jossa tepasteli lammas karitsoineen, vuohia ja kuuluvalla äänellä kaakattavia ankkoja. Eräs keskiaikaiseen asuun pukeutunut mies huomautti meille, että olisiko meidän koiran paikka myös aitauksessa. Lagotto kiharoineen olisikin sopinut hyvin lampaan ja karitsan kanssa samaan karsinaan.

                                             IMG_20170408_134601.jpg